Kubija hotell-loodusspaa müügi- ja turundusjuht Kadri Moppel kinnitab, et spaasse võib küll minna igal aastaajal, kuid suvi on selleks kindlasti parim aeg: „Siis ei ole vaja kuhugi kiirustada ja saab puhkuse ning terviseturgutuse ühildada.“ Tervis Spaa Grupi müügi- ja turundusdirektor Karmen Eisenscmidt lisab, et suvine spaapuhkus lubab kasutada erinevaid ravispaahotelli väliaktiviteete, pakkudes enam võimalusi kvaliteetaja veetmiseks ka väljaspool spaahoonet: „Puhkuse saab ühildada kasulikuga, liikuda võimalikult palju aega värskes õhus — käia jooksmas, kõndimas või sõita rattaga, rulluiskudega, mida me talvisel pimedal ajal kahjuks niipalju lubada ei saa.“

Mõlemad spaa spetsialistid kinnitavad, et suvistel ja talvistel protseduuridel iseenesest vahet ei tehta. „Siiski suvel on kindlasti olulisel kohal veeprotseduurid, sest need karastavad ja turgutavad hästi tervist uuele sügisele vastu minnes. Kindlasti on oluline ka kosutav uni — just uneprobleemid  võivad elukvaliteeti halvendada. Uneprobleemidele on vaja tähelepanu pöörata igal aastaajal,“ selgitab Moppel.

Saaprotseduuride aastaaegade erinevustest rääkides tõdeb Eisenscmidt, et palju sõltub ka konkreetsest spaakülastaja murest ja vajadusest. „Kui eesmärgiks on hingamisteede probleemide ravimine, siis tuleb kasuks sage värskes õhus viibimine, mida suvekuud võimaldavad. Kuid soojade ilmadega tuleks kindlasti protseduure targalt ja spetsialistidega konsulteerides valida, et soe väliskliima ning soojad protseduurid ei tekitaks kooslust, mis ei pruugi inimesele sobida.“

Kuigi teinekord piisab puhkuseks ka mõnest päevas kinnitavad mõlemad spaaspetsialistid, et selleks, et spaapuhkusest tervisele võimalikult palju kasu oleks, tuleks spaakülastajal arvestada vähemalt nädalase perioodiga.

„Selleks, et inimene saaks eemale oma argirutiinist oleks soovitav puhata tavakeskkonnast eemal vähemal 5-7 päeva. Kuna suvel on paljudel inimestel puhkus plaanis, siis ilmselt on sel ajal oluliselt mugavam ja lihtsam seda ka organiseerida,“ nendib Moppel. Eisenscmidt täiendab, et ravispaa vaatevinklist vaadatuna on vajalik vähemalt 5-päevane spaapuhkus, et protseduuridest oleks organismile kasu täiel määral ning mille mõju oleks tunda veel ka kuude pärast.

Seega viimane aeg on oma puhkuseprogramm üle vaadata ja võtta nädalake aega korraliku une, veeprotseduuride ja rohke aktiivse tegevuse tarvis, et tervelt ja puhanuna talvehooajale vastu sammuda.

Lisa erinevate ravispaade pakettide ja protseduuride kohta leiad näiteks siit!