Benu Apteegi tegevjuhi Kaidi Kelti sõnul on PERHis saadaval oluliselt laiendatud ravimivalik ning tihedat koostööd on selleks tehtud nii haigla arstide kui ka tarnijatega. “Kuna onkoloogia-hematoloogiakeskused tegutsevadki ainult Tallinnas Mustamäel ja Tartus Maarjamõisas, siis vajavad siinsed patsiendid spetsiifilisi vähi- ja valuravimeid, mida teistest apteekidest ei pruugi ilma ette tellimata saada. Vastavatud apteegis oleme taganud ka selliste ravimite kohese kättesaadavuse,” selgitas Kelt.

Kelti sõnul on apteegi avamine toimunud rekordkiirusel. “Kui peale hankevõitu olime 2017. aasta oktoobris valmis sisse kolima üleöö, vajalik sisustus oli kõik ette valmistatud, siis nüüd tuli eelmise rentniku jaanipühade varjus välja kolimine nii PERHile, Benule kui Ravimiametile ootamatuna. Sellele vaatamata oleme viimased nädalad saanud PERHi patsiendid ära teenindada naabermajas asuvas apteegis ja nüüdsest saame seda jätkata haigla fuajees,” selgitas Kelt.

Laiendatud retseptuuriravimite sortimentiga apteegist leiab samuti kõik vajaliku kodusesse apteeki. Asjatundlikud apteekrid annavad nõu näiteks, millised on patsiendile sobivaimad haavaravi vahendid, mida kasutada tõhusaks suuhügieeniks, kuidas turgutada immuunsüsteemi jne.
Benu apteek on Põhja-Eesti Regionaalhaiglas avatud esmaspäevast reedeni kell 8:30-18:30.

Benu Apteek on üleeuroopaline apteekide võrgustik. BENU apteegi 400 proviisorit ja farmatseuti on Eesti peredele abiks igapäevaste tervisemurede lahendamisel 160 Eesti eri paigus.

Jaga
Kommentaarid