Rene Bürkland rääkis oma ettekandes mehe tervise alustaladest — neeru energiast ja põrna energiast. Esimene on seotud peamiselt seksuaalsusega, teine toitumise ja seedimisega.

Liigne seksuaalne aktiivsus nõrgendab neeru energiat. Kuid kui palju on liiga palju? Sellest on lihtne aru saada: kui mees on peale ejakulatsiooni kurnatud, siis on tema elus liiga palju seksi. Naiste puhul seks ei kurna neeru energiat, vaid kurnavad hoopis menstruatsioon, rasedus, sünnitus ja imetamine.

Kuidas saada aru, kas mehe neeru energia on nõrk või tugev? Hiina meditsiinis on neeru energia nõrgenemise sümptomiteks libiido langus, potentsi langus, erektsiooni- ja viljakusprobleemid. Ehk kui neer on nõrk, tulebki seksuaalenergiat alla tõmmata, et mitte rohkem energiat kulutada. Veel on nõrga neeru energia tunnusteks alaselja väsimine, külmatunne ja nõrkus. Lisaks veel annavad sel juhul tunda põlved — nende väsimine, nõrkus, valu, külmus, ka jalalabade külmus.

Ühesõnaga, mees kulutab iga ejakulatsiooniga neeru energiat. Mida teha? Lahendus oleks see, et energia tuleb tuua enda sisse, nii et iga orgasmiga ei toimu ejakulatsiooni. Kui selle võimeni veel jõudnud pole, tuleb lihtsalt piiri pidada ja tunnetada, kui palju keha jaksab ning mitte üle pingutada.