RETSEPT: aprikoosimoos rosmariiniga

 (1)
RETSEPT: aprikoosimoos rosmariiniga
Piret Hansoni aprikoosimoos

Neile, kel maasikamoosist juba kõrini, jagame toidublogija Piret Hansoni aprikoosimoosi retsepti.

Suvine aprikoosimoos
1 kg küpseid aprikoose
500 g moosisuhkrut
1 sidruni mahl
kaks oksa rosmariini

Eemalda aprikoosidelt kivid.

Pane aprikoosid koos suhkru ja sidrunimahlaga potti. Sega, kuni suhkur hakkab sulama ja aprikoosid pehmenevad.

Lisa rosmariinioksad. Keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni aprikoosid on lagunenud ja moos paksenenud. Vajadusel eemalda vaht.

Tõsta tulelt ja lase moosil pisut jahtuda. Eemalda rosmariin.

Vala steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid kohe.

Purke on hea kuumutada ahjus. Kuumuta ahi 100 kraadini ja hoia pestud klaaspurke 15 minutit ahjus.
Kaaned pane 5 minutiks keevasse vette.

Igasse moosipurki võib lisada ühe aprikoosikivi. See pole mõistagi mõeldud söömiseks, kuid annab moosile kergelt mõrkja mandlimaitse.

Suure valiku luuvilju leiad sel suvel Maximast! Maxima suurendab alates sellest nädalast oma puuviljalettidel seoses kõrghooajaga luuviljade valikut, pakkudes tavalisest olulisemalt suuremat valikut aprikoose, virsikuid, nektariine, kirsse ning ploomi-aprikoosi hübriide.

Luuvili, rahva seas tuntud kui kiviga puuvili, on lihavilja üks tüüpidest, mille viljakest on kolmekihiline: õhuke väliskest, võrdlemisi paks mahlane vahekest ja kivisrakkudest koosnev sisekest. Luuvilja tunneb ära tema sisekesta järgi, milleks on tavaliselt kõva puitunud kivi, mis kaitseb selle sees olevat seemet.