Grillitud broilerifilee brokolipüreega
kolmele

400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
400 g brokolit
100 g Kreeka jogurtit (või hapukoort)
1 tl riivitud laimikoori
4 spl oliiviõli
Tüümiani
Meresoola ja pipart
1 sidrun (soovi korral)

Marinaadi valmistamine: Sega omavahel oliiviõli, laimikoored ning lisa maitseained: tüümian, meresool ja pipar. Jäta broilerifileed pooleks tunniks marinaadi. Auruta brokoli veega potis kuni see on pehme (umbes 7-8 minutit) ning purusta-blenderda. Lisa Kreeka jogurt ning maitsesta meresoola, pipra ja soovi korral pressitud sidrunimahlaga. Puhasta ja kuumuta grill. Grilli fileed mõlemalt poolt (4-5 minutit kaanega grilli puhul. Lahtise grilli korral natuke kauem). Serveeri broilerifileed koos brokolipüreega.

Mida serveerida lisandina grilltoidu juurde?

Henri Ruul soovitab grilltoitude juurde proovida lisandina näiteks brokolipüreed. Brokolit peetakse tihti üheks tervislikumaks köögiviljaks selle kõrge toitainesisalduse tõttu. Kuigi brokolist moodustab koguni 90% vesi ja kalorisisaldus on väga väike, leidub selles köögiviljas palju vajalikke toitaineid sh kiudained, C-vitamiini, foolhapet, kaaliumi ja rauda. Tegelikult sisaldab brokoli väikeses koguses peaaegu kõike (vitamiine ja mineraalaineid), mida organism vajab. Samuti leidub seal aktiivseid aineid, mida seostatakse vähivastase kaitse ja kolesteroolitaseme paranemisega.