Grillitud hakklihapätsid kreeka salatiga

4 portsu

Grillpätsid

• 1 punane sibul, hakitud

• 500 g kodust või seahakkliha

• 6 röstsaiaviilu (u 70 g)

• 1 sl kuivatatud punet

• 1 suur muna

• 1 suur küüslauguküüs, hakitud

• soola-pipart maitse järgi

• oliiviõli pintseldamiseks

Sega kõik ained ühtlaseks, vormi 12–14 pätsikest ja vajuta need lamedamaks. Pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga ja grilli või prae mõlemalt poolt ning seest küpseks.

Rediselisand

• 1 tops kreeka või muud maitsestamata jogurtit

• 10 redist, õhukesteks ribadeks lõigatud

• 1 väike küüslauguküüs, purustatud

• soola-pipart maitse järgi

Salat

• 4 suurt tükeldatud tomatit või 500 g viilutatud kirsstomateid

• 1 kooritud ja tükeldatud pikk kurk

• 1 viilutatud väike punane sibul

• 20 oliivi

• 1 tl kuivatatud punet

• 100–150 g tükeldatud fetajuustu

• soovi korral 1–2 kooritud ja viilutatud avokaadot, 5 sl oliiviõli

Jaga
Kommentaarid