4 portsu

• 1 kg sea kaelakarbonaadi, viilutatud
• 1 suure apelsini mahl

• 1 tl küüslaugupulbrit

• 1/4 tl jahvatatud musta pipart, maitse järgi soola (soovi korral suitsusoola)

Glasuur

• 1,5 dl meelepärast grillkastet + 5 sl kirsimoosi + 2 tl tumedat siirupit või suhkrut

Sega lihaviilud apelsinimahla, küü?slaugupulbri ja soola-pipraga. Lase tunnike-paar või öö läbi maitsestuda. Kuumuta glasuuri ained 2–4 minutiks keema. Grilli (või prae) pannil või õuegrillil liha peaaegu kü?pseks ja siis pintselda 2–3 korda glasuuriga, kuni liha on valmis.

Maasika- või kirsisalat

• 4 peotäit meelepärast salatisegu (spinat, rukola vm)

• 2 peotäit tükeldatud maasikaid või kividest puhastatud kirsse

• 1 peotäis muid suvemarju (vaarikad, punased sõstrad, mustikad vm)

• 4 sl palsamiäädikat või palsamisiirupit

• 1 peotäis röstitud pähkleid, seemneid või karamellipähkleid

• soovi korral 1 punane sibul, viilutatud

• 3 sl oliivi- või pähkliõli

• soovi korral 1 peotäis Parma juustu laaste, kitsejuustu või muud meelepärast juustu

Sega kõik salatiained omavahel ja serveeri liha kõrvale.

Jaga
Kommentaarid