Sestap hauduvadki need kapsad esialgu suhkruga, mesi annab oma karamellise magususe ja kapsastega nii hästi sobiva maitsenüansi alles päris hautamise lõpus. Õllemeki austajad saavad imehead kapsad, kui järgivad sama retsepti, kuid asendavad vahuveini tumeda porteriga.

kuuele kuni kaheksale

  • 1 kg hapukapsast
  • 1 dl suhkrut
  • 500 ml poolmagusat
  • vahuveini
  • 2 loorberilehte
  • 50 g võid
  • 1 tl soola
  • 1 dl külmutatud pohli
  • 4 sl mett

Pane potti kõik ained, välja arvatud pohlad ja mesi. Hauta madalal kuumusel kaks tundi. Vajadusel lisa vahepeal vett. Lisa pohlad (neid ei ole vaja eelnevalt sulatada) ja mesi, sega läbi ning kuumuta veel viis minutit, kuni pohlad sulanud.