Seene-toffee munaga

1 muna inimese kohta
1 kg väikeseid puravikke
1 kg kukeseeni
0,5 kg šalottsibulaid
250 g võid
2 l vahukoort
soola, pipart
2 purki keedetud kondenspiima

1. Küpseta munad vesivannil 64,7 kraadi juures 1 tund.
2. Koori ja haki sibulad ning prae õrnalt 100 g võis.
3. Puhasta seened, prae võis ning seejärel sega need sibulatega.
4. Lisa seene-sibula segule koor ja küpseta 15 minuti.
5. Püreesta kõik blenderis ning maitsesta soola ja pipraga.
6. Kurna, lase jahtuda ning sega keedetud kondenspiimaga.
7. Serveeri segu vesivannil küpsetatud munaga.

Jouni Touvanen, kes ongi tuntud põnevate maitsekombinatsioonide poolest ei pelga kasutada seeni magustoitudes. Ükskord Londonis sai ta maitsta puravikke makadaamiapähklitega, mis maitses võrratult. Pärast seda hakkas ta kasutama puravikke ka oma dessertides. 

Proovige teiegi!