RETSEPT jõululauale: pidulik ja lihtne siidritarretis

 (3)
RETSEPT jõululauale: pidulik ja lihtne siidritarretis
Foto: Pille Petersoo

Minu tarretises on esindatud õun kolmel moel: õunasiider, õunakuubikud ning granaatõunaseemned, ent sama tarretis sobiks kenasti ka viinamarjade või näiteks kompotivirsikukuubikutega. Siinsetest kogustest saab 3-4 väikest magustoiduportsjonit.

Pidulik ja lihtne siidritarretis

1 suur kõvem õun

1 korralik peotäis granaatõunaseemneid

1 pudel Sherwoodi Winter Apple Cider’it (vanilli- ja kaneelimaitselist siidrit)

1 dl tarretisesuhkrut


Pane siider väikesesse potti ja kuumuta tasakesi keemiseni. Koori õun, lõika väikestest kuubikuteks. Pane õunakuubikud 1-2 minutiks siidri sisse pehmenema, siis tõsta kurnlusikaga siidri seest välja ja jaota magustoidupokaalidesse. Jaota granaatõunaseemned samuti pokaalidesse.

Lisa siidrile tarretisesuhkur ning kuumuta vispliga segades, kuni suhkur on lahustunud ja segu klaariks muutunud. Kalla tarretiseleem magustoidupokaalidesse ning lase toatemperatuuril või külmkapis tarretuda. 

Soovi korral kaunista vahukooremütsiga, ent tarretis on ka niisama väga mõnus!