• 5 peotäit ehk u 1,3-liitrine nõutäis salatit. Vali salatisse 1-5 salatisorti või kasuta juba valmis salatisegu (frisée, rukola, salatisegu, spinat, põldkännak, lehtsalat, Rooma või tammelehesalat)
• 1-3 aedvilja või puuvilja. Vali salatisse midagi nendest: 1/3 brokolit, 2 tomatit või 200 g poolitatud kirsstomateid, 1 tükeldatud kurk, 200 g poolitatud või viilutatud rediseid, 200 g poolitatud viinamarju, 1 peotäis puhastatud ja poolitatud füüsaleid, 1 riivitud porgand, 1 puhastatud ja tükeldatud avokaado, 1 viilutatud pirn või õun, 1 viilutatud sibul või 3 varretäit hakitud rohelist sibulat, 1 tükeldatud apelsin või greip
• 90 g tükeldatud või riivitud juustu: nt sinihallitusjuust, parmesanilaastud, feta, kitse- või suitsujuust või Cheddar
• 1-3 lisandit: 1-1,5 dl röstitud ja kergelt purustatud pähkleid, 100 g tükeldatud praepeekonit, 1 dl kuivatatud hakitud puuvilju, peotäis ahjus oliiviõliga üleküpsetatud saiakuubikuid-krutoone, 0,75 dl hakitud ürte, 2 sektoriteks lõigatud keedumuna, 1 dl erinevaid röstitud seemneid
Kastmeks:
• 2 sl veiniäädikat
• 0,5 tl magusat sinepit
• 2 tl vedelat mett
• 0,25 tl soola
• 1/8 tl purustatud pipart
• 6 sl oliivi- või muud meelepärast õli
Rebi salat sõrmede vahel suupärasteks paladeks. Sega kergelt kokku roheline salatipõhi, aedviljadpuuviljad ja pool salatikastmest. Puista peale ülejäänud lisandid ning nirista kaste. Serveeri kohe!