RETSEPT: kerge krevetisalat


RETSEPT: kerge krevetisalat
Maxima

Keedetud krevettidest ja krabist saab suurepärase suupiste või kerge salati. Maitseb hea sidrunimahlaga piserdatud ning soola-pipraga kergelt maitsestatud avokaados, lisandiks hea majonees. Austrid ava, pigista peale pisut sidrunimahla ning rüüpa seltsiks head vahuveini või šampanjat. Kalmaaridseepiad puhasta ning lõika rõngasteks. Sega riisi- või maisijahu viiepiprasegu ja soolaga. Pöörita rõngaid jahusegus ja friti kuumas õlis. Söö kohe.

• 400 g keedetud krevette ja/või puhastatud krabiliha

• peotäis ribastatud jää- või Rooma salatit

• 1 avokaado


Kastmeks:

• 5 sl majoneesi

• 2 sl ketšupit

• näpuotsatäis Cayenne'i või tšillipipart

• 2 tl sidrunimahla

• soola-pipart

• soovi korral 0,5 tl Worcesteri kastet


Sega kastmeained kokku ja serveeri krevettide dipikastmena. Või laota serveerimisnõusse jääsalatit, avokaadokuubikuid ning kastmega segatud krevette või krabiliha.