RETSEPT: kiire ürdipesto


RETSEPT: kiire ürdipesto
Foto: maxima

Kasuta ära kõik ürdid!

Vaja läheb:

• 0,5 dl erinevaid õrnema lehega ürte: basiilik, till, petersell, pune, murulauk (kasuta alati vähemalt 1 dl basiilikut)

• 2-4 küüslauguküünt

• 1 dl kergelt pannil tooni saanud seedermänniseemneid, Kreeka pähkleid või mandleid

• 1,5-2 dl oliiviõli

• 1,5 dl riivitud Pecorinot või parmesani

• soola-pipart

• soovi korral 1 tl riivitud sidrunikoort ja pisut sidrunimahla

• 4 sl toasooja võid


Purusta köögikombainis ürdid, küüslauguküüned ja seemned. Nirista masina töötades juurde oliiviõli. Kasuta nii palju õli, et saad meelepärase konsistentsiga pesto. Lisa pool juustust ning maitsesta pestot soola-pipra ja soovi korral sidrunikoorega. Ülejäänud juust sega pesto hulka lusikaga. Sega juurde ka toasoe või.


Pestot võid ka karbikestes sügavkülmutada