RETSEPT: kodujuustu ja suitsusingiga täidetud portobello seened

 (1)
RETSEPT: kodujuustu ja suitsusingiga täidetud portobello seened
Foto: Jake Farra

Seeni saab kasutada köögis ära mitmeti. Minu vaieldamatuks lemmikuks on täidetud seened. Selle valmistamiseks on parimad portobello seened, kuna tegu on üpriski pirakate tegelastega. Roog on ideaalne nii pere õhtusöögilauale kui ka uhkemale pidulauale. Portobello seened on saadaval igas suuremas toidupoes.

Kahele

Vaja läheb:

2 tk suurt portobello seent
125 g kodujuustu (6%)
75 g suitsusinki
0,5 spl (küüslaugumaitselist) oliiviõli
1 tl basiiliku maitseainet
soola
pipart

Valmistamine:

Puhasta seened ning uurista seest õõnsaks. Haki seene sisu peeneks, pane kaussi ning maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Lisa juurde kodujuust, oliiviõli ja peeneks hakitud sink. Sega ning täida saadud seguga portobello paadikesed.

Küpseta 175 kraadi juures u 15 minutit. Serveeri soojalt!

Merilin on noor ja tegus tervisele pühendunud kodukokk, kelle köögis ei leia kohta ei suhkur, jahu ega ka töödeldud rasvad. Tema tervislikest retseptidest pakatavat toidublogi saad vaadata siit!