22.05.2019, 17:00
RETSEPT | Lia Virkuse kokakoolamarinaadis mahlane ja maitsev seašašlõkk
FOTO:
Kokakoola teeb liha nii pehmeks, et grillimiseks kulub imevähe aega. Liha saab väga mahlane ja maitsev.
Neljale kuni kuuele
- 1 kg seakaelakarbonaadi
- 500 g sibulat
- umbes 1 l kokakoolat
- soola, musta pipart
Tükelda liha kuubikuteks, koori ja viiluta sibulad. Mudi lihakuubikud soola ja pipraga kausis läbi, sega hulka ka sibulad. Kalla peale nii palju kokakoolat, et see kataks liha. Jäta ööseks kile alla seisma. Nõruta marinaadist ja lüki varda otsa, pane sibulaid lihatükkide vahele. Grilli, maitsesta veel soola ja pipraga.
Kas teadsid, et viie aasta pärast täitub Eesti Naise, tuhandete naiste lemmikajakirja esmanumbri ilmumisest tervelt 100 aastat? Kokandusrubriik on ajakirjas olnud kõik need aastad, mistõttu on igati sobilik juba Eesti Naise 95. sünniaastapäev ära märkida ühe parajalt paksu ja ehtsalt eestinaiseliku kokaraamatuga. Eesti naine ja tema pere on ju väärt parimat ning seda see raamat ka pakub.