RETSEPT: magusalt hõrk ja maitsev — grillitud mais

 (10)
RETSEPT: magusalt hõrk ja maitsev — grillitud mais
Panthermedia, Scanpix

Grillitud mais on grillipidude mõnusaks vahepalaks. Teda võib serveerida nii liha asemel kui liha kõrvale! Kuidas grillitud maisitõlvikuid valmistada?

Vaja läheb:

1 teelusikatäis tšillipulbrit

näpuotsatäis kuivatatud oreganot, cayenne’i pipart ja küüslaugupulbrit

teelusikatäis röstitud sibulahelbeid

maitsestamiseks natuke ka soola ja pipart

pool pakki võid (lase toas seista, et see pehmeks muutuks)

6 kooritud ja puhastatud maisitõlvikut

Kuidas valmistada?

1. Soojenda grill. Jälgi, et kuumus liiga kõrgeks ei tõuseks!

2. Sega keskmises kausis kokku tšillipulber, oregano, sibulahelbed, cayenne’i pipar, küüslaugupulber, sool ja pipar. Pane hulka ka või ning sega lusikaga kõik ühtlaseks massiks. Määri kõik maisitõlvikud seguga kokku ning aseta need fooliumitükkidele. Fooliumitükid peaksid olema nii suured, et sa saad maisi sinna sisse mässida ja otsad ilusti kinni keerata.

3. Aseta fooliumisse mässitud tõlvikud eelsoojendatud grillile ning lase neil 20-30 minutit küpseda. Keera aeg-ajalt! Kui kahvliga katsudes on tõlvik pehme, siis on ta ka valmis.

Head isu!