Vajad:

• 4 sl oliiviõli

• 2 porrut

• 3 küüslauguküünt

• 1 sibul

• 2 sellerivart

• 0,5-0,75 tl paprikapulbrit

• 2 sl tomatipastat

• 2 tomatit

• 1,2 dl kalapuljongit (kuubikust)

• 6 dl värsket apelsinimahla

• 500 g meelepäraseid mereande (mereannikokteil, krevetid, kalmaarirõngad, sinimerikarbid, beebikaheksajalad või keedetud kaheksajalg), võid kasutada ka lihtsalt lisaportsu meelepärast kalafileed

• 200 g lõhe- või forellifileed

• 200 g valge kala fileed (pangaasius, koha, hai või ahven)

• 5 sl hakitud tilli

• serveerimiseks värsket ja krõbeda koorega sepikut või saia


Kuumuta potis õli ja prae porruseibid, õhukesed küüslauguviilud ning hakitud sibul ja seller keskmisel kuumusel pehmeks. Sega hulka paprikapulber, tomatipasta ja hakitud tomatid. Prae 2-3 minutit ning vala juurde puljong ja apelsinimahl. Kuumuta 20 minutiks keema. Maitsesta suppi vajadusel soola-pipraga ning lisa kauem küpsevad mereannid (kalmaarid-sinimerikarbid 7 minutit varem kui kala) ja tükeldatud kalapalad. Kuumuta minutiks keema ja eemalda tulelt. Hoia kuumas, kuni kala on valmis. Serveeri tilli ja saiaga.

Jaga
Kommentaarid