Vaja läheb (neljale):

4 suurt küüslauguküünt

1/4 tassi oliivõli

2 supilusikatäit laimimahla

2 rosmariinioksa

1/2 teelusikatäit küüslaugusoola

20 kuningkrevetti

450 grammi värskeid põldube

ja kastme tegemiseks:

1/4 tassitäit oliivõli

1 purustatud küüslauguküüs

1/2 peenelt hakitud sibulat

1/2 teelusikatäit küüslaugusoola

1/2 teelusikatäit purustatud musta pipart

1/2 tassitäit fetajuustu, mis on segatud ühe (või paari) purustatud küüslauguküünega

Valmistamine:

1. Pane küüslauguküüned, 1/4 tassitäit oliivõli, laimimahl, rosmariinilehed, 1/2 teelusikatäit küüslaugusoola ja blenderisse ning püreesta ühtlaseks massiks. Võta segu blenderist välja, pane see näiteks kilekotti, koori krevetid ning lisa need ka samasse kotti. Nüüd aseta kott vähemalt 30 minutiks külmkappi, et krevetid saaksid marinaadis maitsestuda.

2. Aseta ahjuvõre või -plaat ahjus kõige kõrgemale positsioonile ning eelsoojenda ahi grillrežiimil.

3. Kalla krevetid koos marinaadiga küpsetuspaberile, mis on omakorda fooliumiga servadest piiratud. Küpseta krevette eelsoojendatud ahjus mõlemalt poolt, kuni nad on läbipaistmatud. Kui valmis, siis kalla kõik kaussi ja pane külma jahtuma.

4. Samal ajal kui krevetid jahtuvad, keeda soolvees oad.

5. Kuumuta suurel pannil ja keskmisel kuumusel järgijäänud 1/4 tassitäit oliivõli. Sega sinna hulka ka purustatud küüslauk ja hakitud sibul. Küpseta kuni sibul muutub pehmeks ja läbi kumavaks. Kalla segu keedetud ubadele, lisa ka krevetid koos marinaadiga ja sega.

Maitsesta küüslaugusoola ja pipraga, sega hästi. Lase salatil vähemalt tunnike külmas seista. Enne serveerimist sega sisse ka fetajuust.

Allikas: All Recipes

Head isu!