Salat

• 4,5 dl hirssi sõelal läbi pestud

• 1,75 l vett

• 1 tl soola

• 1 kooritud ja tü?keldatud avokaado

• 1 noaga kooritud apelsin ja greip (lõika ära kogu valge kelmeosa!), viilutatud või sektoritena.

• 1 hakitud punane sibul

• ½ dl hakitud ü?rte: petersell, murulauk või mü?nt

Kuumuta vesi keema, lisa sool ja hirss. Kui potitäis keeb, madalda temperatuuri ning keeda ilma kaaneta 15–20 minutit. Nõruta sõelal ja loputa kü?lma veega. Nõruta veel, laota vaagnale ja nirista peale 4 sl oliiviõli. Sega ja jäta jahtuma. Kastmeks klopi suletud kaanega purgis

kokku 1,5 dl greibi- või apelsinimahla + 1,5 dl oliiviõli + ½ dl valgeveiniäädikat + 3 sl mett + soola-pipart maitse järgi. Sega kõik salatiained omavahel 1/2 koguse kastmega ja lisa vajadusel soola-pipart. Jäta paariks tunniks või ööseks kü?lmikusse maitsestuma. Serveerimise eel nirista peale ülejäänud kaste.

Kala peekonis

• 800 g meelepärast kalafileed (sobib nii punane kui ka valge tugevama lihaga kala), maitsesta vähese soolaga, lõika portsjoniteks

• 2 sl magusat sinepit + 1 sl vedelat mett, sega kokku

• 150 g peekonit

• peotäis salveilehti (soovi korral)

Pintselda kalafileed sinepi ja mee seguga, keera koos salveiga peekonisse ning grilli. Serveeri salati kõrvale.

Jaga
Kommentaarid