Sealiha maasikamarinaadis

Neljale

Maasikad lihamarinaadis — selle mõtteni jõudsime mõni aeg tagasi ja sestpeale on tegu meie iga-aastase lemmikkomponendiga grill-liha marineerimisel, eriti kui on maasikahooaeg. Marja magus- hapuka maitse tõttu polegi marinaadi tarvis lisada sidrunimahla või veiniäädikat.

800 g pehmet sealiha, näiteks kaelakarbonaadi
Marinaad: 200–300 g maasikaid
kuus küüslauguküünt
peotäis basiilikulehti
1 dl oliiviõli
meresoola
jämedalt jahvatatud musta pipart

Aseta tükeldatud maasikad, viilutatud küüslauguküüned, basiilik ja oliiviõli köögikombaini või mikserda saumikseriga peeneks. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lõika liha umbes 2 cm jämedusteks viiludeks ja patsuta maitseseguga kokku. Lase maitsetel vähemalt tunnikene toatemperatuuril tõmmata ja grilli liha seejärel kiirelt tulistel sütel.

See raamat räägib põhjamaade kõige tähtsama püha rituaalidest ja toitudest. Rootsis on see püha midsommar, Soomes juhannus, Eestis jaanipäev. Toidud ja kombed on erinevad, aga samas ka sarnased. Üks mis kindel, vaimude ja inimeste vaheline sein on sel ööl õhkõhukene, vaat et olematu…