RETSEPT: šokolaadikook Dumle kommide ja tšilliga

 (5)
RETSEPT: šokolaadikook Dumle kommide ja tšilliga
Foto: Santa Maria

See kook on lihtsalt nii hea, et kirjeldamiseks ei jätku sõnu. Šokolaadi ja tšilli kombinatsioon on tõeline klassika, kuid eestlastele veel üsna võõras, seega on see kook hea võimalus toidulauale natuke elevust tuua ja külalisi üllatada!

Vaja läheb:

150 g võid
2,5 dl kristallsuhkrut
3 muna
2,5 dl nisujahu
5 spl kakaod
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
2 tl Santa Maria tšillipipart
1 Dumle komme

Kaunistuseks:
Santa Maria Red Hot tšillihelbeid.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda koogivorm (Ø 24 cm) küpsetuspaberiga. Sulata või. Klopi munad suhkruga vahule ja lisa sulatatud võile. Sega omavahel ülejäänud kuivained ja lisa munasegule, välja arvatud kommid. Sega ühtlaseks. Vala segu vormi ja suru
kommid tainasse. Küpseta ahjus umbes 20 minutit kuni kook on pealt kuiv, kuid seest pisut niiske. Lase jahtuda. Kaunista tuhksuhkru ja tšillihelvestega.