Eriti siis, kui suvel maakodus või suvilas olla ja tekib näiteks tooraine mure. Väikesed maapoed pakuvad tavaliselt kõige lihtsamaid ja kättesaadavamaid toorained.

Selles vormiroas kokku sätitud hakkliha, ketšupit, kartulit ja juustu peaks aga ka kõige metsatagusem külapood suutma pakkuda. Kuna praegune jahe suvi just liialt külmsuppidele mõtteid ei suuna, võibki valmistada toitvat ja maitsvat kartuli-hakkliha vormi. Roa muudab eriti mõnusaks hakklihale lisatud Maggi küüslaugumaitseline tomatiketšup, mis annab kerge küüslauguse meki küpsetamise ajal kerkiva auruga ka peale laotatud kartulipüreele.

Sarnasel moel valmistas mõnusat argirooga juba minu ema, mistõttu võib toidu julgelt ajatu klassika tiitliga pärjata. Vormis sobib kasutada ka näiteks eelmisest päevast üle jäänud kartuliputru, mis muudab kogu valmistuskäigu eriti kiireks ja lihtsaks. Ja kes soovib, võib kartulipudru asemel kasutada köögiviljaputru või lisada lisaks kartulipüreele porgandeid, kaalikaid või ka näiteks bataati ja muid põnevaid köögivilju.

Kartuli-hakklihavorm ketšupiga

Kogus: 4-6-le

Vaja läheb:

500 g hakkliha
1-2 sibulat, hakituna
3-4 sl Maggi küüslauguga ketšupit
soola ja pipart
paprikapulbrit
100 g juustu, riivituna
Värsket hakitud tilli
Kartulipuder:
1 kg kartuleid, koorituna
50 g võid
piima
soola

Valmistamine:

Alusta esmalt kartulipudru valmistamisest. Selleks vala kooritud ja tükeldatud kartulitele soolaga maitsestatud vesi nii, et nad oleksid kaetud ja lase siis keema tõusta. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Suru kartulid peeneks, lisa kuumadele kartulitele või ja piim ning sega läbi, kuni saavutad soovitud konsistentsiga pudru. Kuid tahad eriti kohevat vahus putru, töötle kartulipuder mikseriga läbi. Tõsta puder kõrvale.

Kuumuta pannil õli ja hauta sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid, kuni sibul on klaasjas. Lisa hakkliha ja prae hakkliha läbi kuni see on värvi muutnud. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Lõpus lisa Maggi küüslauguketšup ja sega kõik läbi. Vala liha ahjuvormi. Sinna peale säti kartulipuder ühtlase kihina ning kõige peale raputa riivitud juust.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni vormi pealispind on kuldseks küpsenud. Serveerides puista peale värsket hakitud tilli ja paku juurde värsket salatit.

Head isu!