15.06.2015, 17:00
RETSEPT: tee ise kergelt kihisevat ja värskendavat rabarberikalja!
FOTO:
Rabarberite hooaeg on kätte jõudnud. Miks siis mitte valmistada endale ja perele nendest kalja? Siin on üks lihtne retsept!
Koostisosad:
- 1 kg rabarberit
- 5 l vett
- 500 g suhkrut
- ½ tl pärmi
- 1-2 kaneelikoort
- 1 sidrun, ratasteks viilutatud
- peotäis mustasõstralehti
- paar rosinat
Valmistamine:
- Lõika rabarberid koos koorega tükkideks ja pane koos vee, suhkru, kaneeli ja mustasõstralehtedega suurde potti keema.
- Sega ja keeda, kuni suhkur on lahustunud.
- Kurna ja lase segul käesoojaks jahtuda.
- Lisa segule pärm ja sidrun, sega hästi läbi.
- Jäta segu 24 tunniks toatemperatuurile seisma.
- Siis eemalda sidruniviilud ja vala jook pestud ja kuuma veega üle valatud suletavatesse pudelitesse või purkidesse. Pista igasse nõusse ka paar rosinat.
- Sulge pudelid-purgid ja jäta jook umbes nädalaks külma seisma.
- Nädalaga peaks jook valmima. Üks valmimise indikaator on joogi pinnale tõusnud rosinad.
- Liiga kauaks ei tohiks jooki seisma jätta, sest pikapeale võib see liiga gaasiliseks muutuda ja kindlalt suletud pudelit avades võib juhtuda õnnetus.