Koostisosad:

  • 1 kg rabarberit
  • 5 l vett
  • 500 g suhkrut
  • ½ tl pärmi
  • 1-2 kaneelikoort
  • 1 sidrun, ratasteks viilutatud
  • peotäis mustasõstralehti
  • paar rosinat

Valmistamine:

  • Lõika rabarberid koos koorega tükkideks ja pane koos vee, suhkru, kaneeli ja mustasõstralehtedega suurde potti keema.
  • Sega ja keeda, kuni suhkur on lahustunud.
  • Kurna ja lase segul käesoojaks jahtuda.
  • Lisa segule pärm ja sidrun, sega hästi läbi.
  • Jäta segu 24 tunniks toatemperatuurile seisma.
  • Siis eemalda sidruniviilud ja vala jook pestud ja kuuma veega üle valatud suletavatesse pudelitesse või purkidesse. Pista igasse nõusse ka paar rosinat.
  • Sulge pudelid-purgid ja jäta jook umbes nädalaks külma seisma.
  • Nädalaga peaks jook valmima. Üks valmimise indikaator on joogi pinnale tõusnud rosinad.
  • Liiga kauaks ei tohiks jooki seisma jätta, sest pikapeale võib see liiga gaasiliseks muutuda ja kindlalt suletud pudelit avades võib juhtuda õnnetus.