Retsept: tõeline suviste grillpidude kuningas — särtsakalt laimine kanaburger seentega


Retsept: tõeline suviste grillpidude kuningas — särtsakalt laimine kanaburger seentega
Tänavatoit. Britt Paju, Martin Aule, Kadri Tran

Mahlane liha, särtsakas kaste, maitsev lisand.. Mmm.. Jah, see on parim burger, mida suvisel grillpeol külalistele pakkuda saad! Head isu!

Laimine kanaburger seente ja rukola-basiiliku-pestoga

Kergemat sorti roog, mis laenab särtsu laimilt ja rukolalt ning tasakaalustavat tummisust seentelt.

Neljale
Valmistusaeg: 30 minutit

800 g kanahakkliha
1 laimi mahl ja riivitud koor
1 sl soola
1 sl purustatud musta pipart
värsket või kuivatatud punet
100 g riivsaia
2 sl oliiviõli
värsket viilutatud mozzarellat
4 väiksemat ciabattat
rukolat, mangoldit
laimimahla, oliiviõli salatisse
hakitud sarapuupähkleid või Kreeka pähkleid

Praetud seened:

400 g šampinjone
50 g võid
1 sibul
soola ja purustatud musta pipart

Pesto:

suur peotäis rukolat
peotäis värskeid basiilikulehti
näpuotsaga soola ja musta pipart
1 küüslauguküüs
2 sl sarapuu- või Kreeka pähkleid
1 dl oliiviõli
1,5 dl riivitud parmesani

  • Kõigepealt valmista pesto. Selleks lao toorained blenderisse ja purusta ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa veel õli.
  • Sega kokku hakkliha ja maitseained, lisa riivsai. Kui liha kipub näppude külge kinni jääma, lisa veel riivsaia. Tee ühtlasest massist paraja suurusega pihvid ja paneeri kergelt riivsaias. Prae oliiviõlis kuldseks, kuid veendu, et liha oleks seest küpsenud ja valge (70 kraadi). Pärast pihvi esmast ringipööramist lisa mozzarella.
  • Sega salatilehed sortsu oliiviõli ja laimimahlaga ning maitsesta soola-pipraga. Lisa hakitud pähklid ja sega.
  • Määri kuumutatud ciabatta pestoga, tõsta peale praetud seened, pihv ja salat. Määri pestoga pealmine ciabatta-poolik, pane pisut pestot ka salatile ja serveeri.
Seotud lood:

Tänavatoit
144 lk, kõvad kaaned
Britt Paju, Kadri Tran, Martin Aule

See raamat toob kodukööki Tai lärmakad tänavad, grillisuitsused Ameerika avenüüd ja põiked Euroopa isuäratavatele puiesteedele ning kaugemalegi. Teejuhtideks tänavatoidu värvikirevasse maailma on restorani Riis peakokk Kadri Tran, Estonian Burger Factory peakokk Martin Aule ning oma kodu peakokk ja köögitoimetaja Britt Paju. Raamatust leiad retsepte, mille valmistamine konti ei murra ja mida kiidavad nii maitsemeel kui ka külla tulnud sõbrad. Siit saad nippe koduste gurmeeburgerite valmistamiseks, leiad Aasia köögi lemmikud, nagu kana-satay, som tami salat ja vietnamipärane sealihasupp, aga ka indiapärased kartulikotletid, idamaised falafelid ning palju muud põnevat.