02.08.2013, 16:05
RETSEPT: üllata teda nädalavahetusel Gordon Ramsay lemmikdesserdiga!
FOTO:
“Asi, mida kodukokad tihti valesti teevad, on see, et magustoidule mõeldakse viimases järjekorras ning jäetakse see viimasele minutile,” räägib meisterkokk Gordon Ramsey ajakirjale Naisteleht. Ta soovitab magustoidust teha meeldejääva elamuse ja mehe lemmik sellisteks puhkudeks on šokolaadifondant.
Gordon Ramsay šokolaadifondant
(neljale)
(neljale)
- 60ml võid (lisaks natuke vormide määrimiseks)
- 10ml suhkruta kakaopulbrit
- 50g kvaliteetset tumedat šokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega), tükkidena
- 1 suur muna
- 1 suur munarebu
- 75ml väga peene teraga suhkurt
- 2spl Tia Maria likööri
- 75ml jahu
- valget jäätist serveerimiseks
Eelsoojenda ahi 160 kraadini. Määri neli väikest ahjuvormi seest võiga ja puista kakaopulbriga üle. Sulata šokolaad veevannil ja sega, kuni see on ühtlane. Vahusta muna, munarebu ja suhkur ning sega šokolaadiga kokku. Maitsesta segu likööriga ning sõelu vispliga segades sisse jahu. Jaota segu vormidesse ja küpseta 12 minutit. Serveeri kuumalt koos jäätisega!