RETSEPT: vaarikamuffinid roseepipraga
2 muna
1 1/2 dl suhkrut
1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
100 g võid
2 dl piima
1 sidruni riivitud koor
4 dl nisujahu
2 tl Santa Maria küpsetuspulbrit
soola
200 g külmutatud vaarikaid
Kreem:
50 g võid, toasoojana
5 dl tuhksuhkrut
1 sl Santa Maria roseepipart, purustatuna
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
100 g Philadelphia toorjuustu
Vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sulata või ja lisa see munavahule koos piima ning riivitud sidrunikoorega. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa tainale. Lõpuks lisa marjad ja sega tasakesi läbi.
Tõsta tainas väikestesse pabervormidesse ja küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni pind muutub kuldpruuniks. Küpsust saad kontrollida hambatikuga.
Kreemi jaoks vahusta või, tuhksuhkur, roseepipar ja sidrunimahl ühtlaseks massiks. Lisa vahustades Philadelphia juust. Kata muffinid kreemiga ning kaunista roseepipraga.