Retsept: värske lõhesalat greibiga


Retsept: värske lõhesalat greibiga
Foto: Lauri Laas, Santa Maria

neljale

600 g lõhefilee
Santa Maria Skandinaavia metsamaitseaine, veskis
100 g lambasalatit
1 fileeritud verigreip ja mahl
¼ granaatõuna seemned
8 sl oliiviõli
Santa Maria Tellicherry pipart, veskis
Santa Maria kivisoola, veskis

Lõika lõhefileest risti õhukesed viilud, ja aseta küpsetuspaberile nii, et tekiks neli õhukest ristkülikut. Maitsesta Sakandinaavia metsamaitseainega ja lase külmkapis väemalt 1 tund maitsestuda või ka üle öö. Fileeri greip ja puhasta granaatõun. Kastme valmistamiseks sega omavahel greibist järele jäänud mahl ja oliivi õli. Enne serveerimist küpseta lõhefileed ahjus 200 kraadi juures 2-3 minutit. Serveeri koos lambasalati, greibifilee, granaat õuna seemnete ja kastmega, jahvata peale soola ja pipart.