Vaja läheb:

• 1 tükeldatud kana (u 1,8 kg) või sama palju kanakintse, koibi ja tiibu

• soola, pipart

• 2 sl taimeõli

• 3 sl võid

• 4 porru hele osa

• 1 sibul

• 300 g porgandit

• 1 pudel kuiva valget veini

• 1 tl riivitud sidrunikoort (ainult erkkollane kooreosa)

• maitse järgi sidrunimahla

• 2 dl 35% koort või hapukoort

• soovi korral 1 sl hakitud ürte (estragon, petersell, rosmariin, till, murulauk)


Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Maitsesta kanapalad soola-pipraga. Kuumuta õli ja 1 sl võid suuremal pannil või kohe ahjukindlas pajas. Prae kanapalad, nahaga pool all, ümberringi kenasti pruunikaks. Jäta ootele. Prae samas lisaportsu või sees keskmisel tulel porruviilud ja hakitud sibul pehmeks. Kraabi kogu praekraam ahjukindlasse patta, lao peale kanatükid, nahaga pool ülal, ja pulgakesteks lõigatud porgandid ning kalla juurde vein. Aseta ilma kaaneta 55 minutiks ahju küpsema. Võta roog ahjust ja sega hulka sidrunikoor ja -mahl ning rõõsk või hapukoor ning maitsesta vajadusel uuesti soola-pipraga. Küpseta veel 10 minutit. Serveeri värske keedukartuli, riisi või kartulipüree seltsis. Kaunista ürdipuistega.

Jaga
Kommentaarid