Mis mulle Veneetsiast meelde jäi? Loomulikult linn ise. Veneetsia oma tuhandetele muljet avaldanud veneetsiapärasuses. Linn on nagu labürint, kõikjalt veega ümbritsetud. Käid ja käid, kõikjal avanevad üha uued imelised vaated. Pisikesed sillad ning gondlid iga nurga peal. Autosid vanalinnas pea polegi. Tänavaid täidavad pisikesed kauplused ja majade vahele on kuidagi ära mahutunud imeilusad pargid. Tänavakohvikud ka loomulikult. Aga Veneetsias on need pagana kallid, eriti suvel, kui turiste palju. Märksa nutikam on minna Veneetsiasse ja tuua sealt kaasa selle imelise Vahemere pärli hõng ning tunnetus ja kodus ise segada kokku üks lihtne, kuid hõrk Vahemere mekiga roog. Suvine, kerge ning äärmiselt maitsev salat.

Salat Veneetsia ainetel

Päiksekuivatatud tomatid
Grillitud paprika
Salati mix
Tiigerkrevetid
Sool/pipar
Paar maasikat
Balsamico äädikas

Alusta sellest, et aja pann hästi kuumaks. Sega tomatid, paprika ja krevetid omavahel kokku. Need praed koos kiirelt kuumal pannil läbi ja maitsestad soola ning pipraga. Lisad poest valmiskujul ostetud salatimixi ja paned paar tilka balsamico äädikat. Nii lihtne see ongi. Taldrikule, kui serveerid, lõika juurde mõned maasikad. Veneetsia restoranis oleks see hõrk suvesalat maksnud vähemalt 30 eurot, ise tehes läheb maksma ehk 14 eurot ning sellest jätkub mitmele inimesele. Ülejäänud raha eest võid osta head veini ja Veneetsia meeleolu sulle ja su sõpradele ongi loodud.