RETSEPT: verikäkk kartuli-kõrvitsatambi, kadakamarjade-pähklite-jõhvikatega kapsahautise ja pohla-koorekastmega
Verikäkk, kõrvitsa-kartulitamp, krutskiga kadakamarja, pähklite ja jõhvikatega hautatud punanepeakapsas, hapukoore-pohlakastmega
Verikäkk
500 g verikäkki
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika verikäkist parajad, kuni 2 cm paksused rattad, ning küpseta ahjus umbes 10 minutit.
Kõrvitsa-kartulitamp
300 g puhastatud kartulit
500 g puhastatud kõrvitsat
150 g piima
30-40 g võid
Hauta kõrvits väheses vees ja püreeri koos keedetud kartulitega. Lisa kuum piim, või, maitsesta ning vahusta.
Kapsahautis
1 kg punast peakapsast
u 10 kadakamarja
2 sl võid
2 mugulsibulat
soola
50 g purustatud sarapuupähkleid
100 g jõhvikaid
suhkrut
Haki punane peakapsas ja mugulsibul õhukesteks viiludeks. Pane pann tulele, sellele veidi võid ja prae sibulad ning kapsas. Vala kapsas ja sibul haudepotti, maitsesta soola ja purustatud kadakamarjadega. Lase umbes 20 minutit tasasel tulel haududa. Lisa purustatud
sarapuupähklituumad ja jõhvikad ning hauta veel umbes 10 minutit. Enne kapsa serveerimist, maitsesta see suhkruga.
Hapukoore-pohlakaste
300 g pohli
100 ml hapukoort
soola, pipart, suhkrut
Pane pohlad ja kannmikserisse ning püreesta. Lase segu läbi sõela ja lisa hapukoorele ning maitsesta.