RETSEPT: verikäkk kartuli-kõrvitsatambi, kadakamarjade-pähklite-jõhvikatega kapsahautise ja pohla-koorekastmega


Marketi avamine
Foto: Karin Kaljuläte

Loe lisaks: RETSEPTIVÕISTLUS: saada oma pere pühaderetsept ja Maxima katab su jõululaua!

Verikäkk, kõrvitsa-kartulitamp, krutskiga kadakamarja, pähklite ja jõhvikatega hautatud punanepeakapsas, hapukoore-pohlakastmega

Verikäkk

500 g verikäkki

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika verikäkist parajad, kuni 2 cm paksused rattad, ning küpseta ahjus umbes 10 minutit.

Kõrvitsa-kartulitamp

300 g puhastatud kartulit

500 g puhastatud kõrvitsat

150 g piima

30-40 g võid

Hauta kõrvits väheses vees ja püreeri koos keedetud kartulitega. Lisa kuum piim, või, maitsesta ning vahusta.

Kapsahautis

1 kg punast peakapsast
u 10 kadakamarja
2 sl võid
2 mugulsibulat
soola
50 g purustatud sarapuupähkleid
100 g jõhvikaid
suhkrut

Haki punane peakapsas  ja mugulsibul õhukesteks viiludeks. Pane pann tulele, sellele veidi võid ja prae sibulad ning kapsas. Vala kapsas ja sibul haudepotti, maitsesta soola ja purustatud kadakamarjadega. Lase umbes 20 minutit tasasel tulel haududa. Lisa purustatud

sarapuupähklituumad ja jõhvikad ning hauta  veel umbes 10 minutit. Enne kapsa serveerimist, maitsesta see suhkruga.

Hapukoore-pohlakaste

300 g pohli

100 ml hapukoort

soola, pipart, suhkrut

Pane pohlad ja kannmikserisse ning püreesta. Lase segu läbi sõela ja lisa hapukoorele ning maitsesta.