RETSEPT: vürtsikas ja tõeliselt maitsev suvepidude hitt — marineeritud küüslauk
Vaja läheb:
30 kooritud küüslauguküünt
pool tassi ekstra-neitsioliivõli
neljandik tassi sidrunimahla
neljandik tassi valget veiniäädikat
soola ja purustatud pipart
4 oreganovart või pool teelusikatäit kuivatatud orgeanot
Kuidas valmistada?
1. Võta keskmise suurusega kastrul ning täida see pooleldi veega. Aseta kuumale pinnale ning lase veel keema tõusta. Viska keeva vee hulka küüslauguküüned ning blanšeeri neid 5 minutit. Seejärel aseta küüslauk külma vette.
2. Sega kõik ülejäänud koostisained (välja arvatud värske oregano) blenderis massiks. Kui kasutad kuivatatud oreganot, siis pane ka see blenderisse.
3. Pane küüslauguküüned purki ning kalla neile peale blenderis valmistatud marinaad. Kui kasutad värskeid oreganovarsi, siis pane ka need purki. Kaaneta purk ning lase küüslaugul vähemalt viis päeva külmkapis marinaadis seista.
Head isu!
Allikas: Food.com
Vaata ka teist suvist lemmikut: RETSEPT: kõigi lemmikud — värsked ja krõmpsuvad soolakurgid