Rabarberi-kuusevõrse salat

2 kg rabarberit

5 spl õunaäädikat

1 klaas suhkrut

1 tk suurema sidrunikoor

1 tk viilutatud ja marineeritud punast sibulat

1 klaas kuusevõrseid

300g lehtsalatit

½ tl jahvatatud nelki

3 spl oliivõli.

Koori rabarberid ja tükelda kuubikuteks. Pane suhkru, kaneeli ja õunaäädikaga tõmbama ca üheks tunniks.

Viiluta punane sibul nii õhukesteks ratasteks, kui suudate ja tehke ka marinaad(vesi, äädikas, suhkur, sool) Pese salat ja kuivata. Pane kõik kokku, piserda peael õliivõli ja lisa suhkrut,kui tundub hapu.

Natukene soola ja pipart ja ongi valmis.


Maasika-sparglisalat

300g rohelist sparglit

300g maasikaid

100g rukolat

100g peedilehti

1 tk käharjääsalat

1 kurk

20 g värsket münti

Oliivõli

1 tk laimimahl

Sool, suhkur

Pipar


Koori sparglid kergelt ja keeda neid 30 sekundit kuumas vees, jahuta jäävees. Tükelda sparglid viieks.

Pese ja tükelda maasikad neljaks. Pese ka salatid ja rebi suupärased tükid.

Koori kurk ja tükelda kuubikuteks.

Sega kõik kokku, tee õlist ja laimimahlast kaste ning maitsesta.