1. Loe terve päev raamatut

Päriselt, see on võimalik — leba voodis ja ainult loe. Lülita välja telefon, unusta internet ja ära mitte mingil juhul telekava vaata.

2. Mine sinna, kuhu sa oled ammu tahtnud minna

Oled ammu mõelnud, et tahaks Paldiskisse minna? Või käia kasvõi Keilas? Tundub kuidagi imelik üksi (või kahekesi) sellist mõnes mõttes eesmärgitut reisi teha? Mine — ja usu, sa ei kahetse: sa ei oska eales arvata, mida sa leida võid.

3. Mine terveks päevaks spaasse

Kas sa kahtled, kas sa oled sellise asja ikka välja teeninud? Muidugi oled! Mine ja lase end hellitada — mitte ainult sina ise, vaid kogu maailm on pärast seda ilusam!

4. Mine fotojahile

Võta oma kaamera ja hakka lihtsalt astuma — kodust suvalises suunas. Jälgi pisiasju: see on uskumatu, kui palju lahedaid asju on kogu aeg meie ümber, kui me ainult suudame keskenduda ja neid jälgida.

5. Kirjuta

Võta endale ette tühi vihik ja kirjuta kõik üles: mida sa oma elus kõige rohkem armastad, mida sa vihkad, mis on su lähemad ja kaugemad eesmärgid, mida sa kardad ja mida sa ootad nii väga, et ei julge seda endale tunnistadagi… Usu, pärast kirjutamismaratoni tead sa enda kohta rohkem kui enne.

6. Käi kõik näitused ja muuseumid läbi

Võta ette ja käi läbi kõik oma linna galeriid. Võta endale aega ja vaata kunstnike töid, justkui oleksid sa kunstikriitik — viimaks sa tunned, et oledki! Alati on põnev tunda end kellegi teisena kui sa tegelikult oled.

7. Õpi midagi uut (või tuleta meelde vana)

Pühenda terve päev millegi uue õppimisele või vana meelde tuletamisele. Näiteks otsi välja prantsuse keele õpik ja hakka lihtsalt otsast õppima — see on uskumatu, kui palju sa tegelikult suudad ühe päevaga õppida. Või siis õpi uuesti heegeldama: helista emale või vanaemale, kui vaja, aga päeva lõpuks olgu ilus laualinik valmis!

Ilusaid ja loovaid vabu päevi!