Esimese naise soovitus: söö puhast toitu

Puhas toit on säilitusainetevaba ja mahe. Kesksuvi on aeg, mil koduaed hakkab vilja kandma — kasuta seda ära. Eelista kõike, mis on värske ja värviline, jäta toidulaualt välja poolfabrikaadid ja säilitusainetepommid.

Teise naise soovitus: ole aktiivne

Ära passi oma puhkust toas maha. Liigu ringi, avasta Eestimaad või oma kodulinna. Millal sa viimati mõnel saarel käisid? Puhkus on hea aeg ringi liikumiseks. Lisaks uute kohtade avastamisele põletad sa ka kaloreid ja seda kindlasti rohkem, kui kontoritoolil istudes.

Kolmanda naise soovitus: lõõgastu

Teadagi, paljud meist söövad suurimad kalorikogused just siis, kui nad stressi langevad. Seega — võta vabalt! Lõõgastu ja naudi seda aega, mil töölt eemal saad olla. Lülita oma telefon välja ja ära kiikagi arvuti poole. See aeg on sinule!

Neljanda naise soovitus: naudi igat ampsu

Kui töölõunatel sul pikalt aega ei ole, siis puhkuse ajal saad küll oma söögikorrad mitmetunniseks venitada. Naudi igat ampsu, mida võtad. Selle asemel, et suur kogus lihtsalt kurgust alla kugistada, keskendu sellele, mida sa sööd. Nii tunned rohkem maitseid ja kokkuvõttes sööd ka vähem.

Viienda naise soovitus: jaluta, kui võimalik

Selle asemel, et umbsesse ühistransporti pressida, võta hoopis rohkem aega ja jaluta. Nii lööd kaks kärbest ühe hoobiga — hea ilma korral saad näkku päikest ning õhuvanne nautida ja samuti ka kaloreid kulutada.

Kuuenda naise soovitus: ära unusta trenni

Proovi midagi uut — mine näiteks joogatrenni või jooksma, kui sa neid kahte asja varem teinud ei ole. Avasta enda jaoks midagi uut, mis nii su vaimu kui keha värskendab — usu, see aitab ka rohkem puhanuna tööle naasta.

Seitsmenda naise soovitus: eelista kohalikku toitu

Kui oled soojema ilma lootuses otsustanud välismaale põgeneda, siis eelista seda toitu, mida kohalikudki naudivad. Mereäärsetes riikides söö ohtralt kala, troopilistes maades naudi puuvilju. Usu, see mõjub su figuurile lausa paitavalt!

Allikas: Women’s Health Magazine