Uuringud on tõestanud, et kui loobud 1-2 joogist päevas, ei võta sa nii suure tõenäosusega kaalus juurde, kui alkoholiga edasi patustades. Näiteks, kas teadsid, et paljud mehed tarbivad mõnest joogist päevas ca 433 ekstra kalorit? Ja kuigi alkohol tekitab ootamatuid isusid, siis 61 protsenti neist kaloritest pärinevad siiski puhtalt alkohoolsetest jookidest. Seega, kui soovid kaalust alla võtta, aga aeg-ajalt siiski mõnda kokteili nautida, mõtle paremini läbi, mida sa jood.

Toome välja parimad ja halvimad valikud:

Parimad valikud:

Klaasike punast või valget veini

Ühest keskmisest klaasikest saad umbes 100-120 kalorit. Tegelikult mängib rolli ka see, kas jood punast või valget veini. Kuigi valge vein sisaldab tavaliselt vähem süsivesikuid kui punane vein, siis kalorite osas see erilist rolli ei mängi. Samas on punane vein antioksüdantide rikkam ja 2014. aastal avaldatud uuring tõestas, et punane vein mõjub ka figuurile hästi.

Vermut

Vermutid sisaldavad küll rohkem alkoholi ja neisse on lisatud ka erinevaid ürte, aga kui sa ei sega seda mõne teise joogiga, siis kaloreid peitub vermutis vähem: 40 milliliitris ca 60 kalorit.

Kanged liköörid

Kui soovid tarbida rohkem alkoholi, aga samal ajal vähem kaloreid, eelista kangete likööride joomist otse pitsist, neid millegagi segamata. Sobib ka see, kui kallad klaasi pisut likööri ja lisad jääd.

Üks asi mida meeles pidada: mida magusam on liköör, seda rohkem kaloreid see sisaldab. Seega, väldi erinevate maitsetega viinasid või vürtsikaid rumme ning vali "puhtad" variandid. Kui soovid joogile maitset lisada, pigista sinna sisse näiteks sidrunit või laimi.

Kerged õlled

Paljud kerged õlled sisaldavad 90-100 kalorit 300 milliliitri kohta ja mõned vaid 55-65 kalorit. See aga pole vabandus, miks neid õllesid rohkem juua, kui sa tavaliselt jooksid, sest muidu on mõju vastupidine.

Halvimad valikud:

Suhkrurikkad kokteilid

Margaritad ja Long Island jääteed annavad sulle rohkem kaloreid, kui suur portsjon McDonald's-i friikartuleid. Mis veelgi hullem, kuna su keha peab võitlema alkoholiga, mida sa tarbid, ei ole sel aega seedida suhkruid ja nii muutubki kogu see magus kraam rasvaks su puusadel.

Kõrge alkoholisisaldusega käsitööõlled

Viimaste aastate jooksul on käsitööõlled muutunud äärmiselt populaarseks, aga kas teadsid, et need tooted, mille alkoholisisaldus on keskmisest kõrgem, peidavad endas rohkem kaloreid kui sa arvatagi oskad. Pea meeles: rohkem alkoholi võrdub ka rohkem kaloreid.

Allikas: GQ.com

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.