Eks see ole loomulikult ka nö sisestamise küsimus. Mina olen nii veendunud paastumise positiivsuses, et seostan kõike sellega ja seega tundub mulle, et kõik sujub paremini.

Mingeid suuri muudatusi organismiga ei ole toimunud. Vähenenud on higistamine ja samuti ka keelekatu eritumine. Organism on võtnud uue režiimi omaks ja näib esimene suurem jääkainete kogus on kehast lahkunud. Paastumine on muutunud täiesti tavapäraseks rutiinseks toiminguks ja kui aus olla, siis ei saagi aru, et midagi oleks muutunud.

Näonahk on tunduvalt siledam ja puhtam. Värske ja rõõsa. Juuksed on imepehmeks puutunud ja kammides ei tule enam praktiliselt üldse lahtiseid juuksekarvu. Näib, et puhastumine on andnud oma efekti.

Hommikune ärkamine on muutunud lihtsamaks. Uni läheb ise vahetult enne äratuskella helinat ära ja ärkamine on meeldiv. Lisaks sellele on suur abi ka kevadpäikesest, mis rõõmsalt hommikul tuppa paistab.

Hetkel vaevab mind kõige rohkem aga see, et ma ei liigu piisavalt. Äärmiselt oluline on paastumise ajal liikuda tavalisest rohkem. Kahjuks on mu päevaplaan üsna tihe, sest kolmel korral nädalas käin õhtuti keeltekursustel ning kuna olen kodust kaugel, siis läheb õhtutel ka osa aega Eesti eluga kurssi viimiseks. Aga võtkem siinkohal eesmärgiks esialgu vähemalt kahel päeval nädalas jooksmas käimise. Olgu see siis minu „uusaastalubadus“ teiseks paastunädalaks.

Muutused organismis toimuvad nüüd juba aeglasemalt ning samuti on aeglustunud kaalunumbri alanemine. Täna hommikul näitas kaal 62,9 kg. Tuleb tunnistada ka seda, et pole glaubrisoola tarvitanud ning sooled vajaksid üle pika aja puhastuskuuri. Võtan ka selle ilmselt siis lähipäevil ette.

Vahepealsetel päevadel olen hakanud puuviljamahlu omavahel segama, sest ega neid puhtaid mahlu nii suur valik talvel ei olegi. Tänaseks õhturoaks on porgandi-õuna-apelsini segu. Maitseb üsna hästi ja on igati kasulik. Kusagilt olen lugenud, et inimene peaks jooma iga päev vähemalt 100 ml porgandimahla või sööma kaks porgandit. Ei tea, kas see just nii on, aga see pidi parandama kõiksugu hädasid.

Sedasi on möödunud siis minu vahepealsed paastupäevad. Olen endiselt elus ja tunnen end paremini kui kunagi varem.