Kaks prantsuse günekoloogi, doktorid Jozeph Stolkowski ja Jean Choukroun väidavad, et vanemad võivad ise oma lapse soo määrajateks olla. Neilt ilmus raamat, mis sisaldab 20 a töökogemuste põhjal väljatöötatud meetodit, mis põhineb teatud kindlal toiduvalikul. Selle sajandi 30. aastail katsetasid seda printsiipi loomadel saksa zooloogid. Ka neil õnnestus vastsündinud looma sugu ette ära määrata, jälgides samuti toiduvaliku printsiipi.

Olgu öeldud, et seda toiduvalikut peavad järgima mõlemad tulevased vanemad. Alustada tuleb vähemalt 6 nädalat enne viljastamist. Et eksperiment õnnestuks ja sünniks ka terve laps, peab teie toiduvalik koosnema suures osas värskest puu- ja juurviljast. Ainult liha, kala ja piima süües on toidulaud väga vaene. Et sünniks tütarlaps, peab toit olema rikas kaltsiumist ja magneesiumist, seega rõhk puu- ja juurviljale.

Kaltsiumi- ja magneesiumirikkad on salat, kurk, brokkoli, punane ja kollane paprika, spargel, noored oad ja herned, kapsas, lillkapsas, porgand, õun, pirn, mandariin, kiivi, pähklid, seemned ( seesami-, kõrvitsa-, päevalille-), mustikad. Ei tohi juua gaseeritud vett ega limonaade (takistavad kaltsiumi omastamist). Ka kohv on kahjulik jook — uhub kaltsiumi organismist. Paljude lapseootel naiste organism keeldub sel perioodil kohvi kui kahjulikku ainet vastu võtmast.

Poisisoovi puhul tuleb rõhk asetada kaaliumi- ja naatriumirikastele toiduainetele. Nendeks on näit kartul, artishokk, seened, noored maisitõlvikud, tomat, seller, roos- e. brüsseli kapsas, avokaado. Puuviljadest melon, ananass, granaatõun, mango, guaava, papaia, viigimarjad, datlid, aprikoosid, viinamarjad, rosinad, ploomid, kirsid, kreegid, banaanid, vaarikad, virsikud, nektariinid, apelsinid.

Inglismaal viidi vastav katse läbi 13 naise seas, kes soovisid, et järgmine laps oleks teisest soost kui varasemad. Katse tulemused olid järgmised: 11 naist sünnitasid lapse just sellest soost, keda soovisid, 1 naine sünnitas eri soost kaksikud ja 1 naine soovitud tütre asemel poja. Õnnestumise protsent oli 84,5.

Mõned üldised nõuandeid toitumiseks enne soovitud rasedust:

Siia otsa olgu lisatud hiina meetod soovitud soost lapse eostamisaja määramiseks: Hiina kuukalender. Statidtilised andmed paraku puuduvad.

Ja kui nüüd kõiki neid nõuandeid kasutades peaks teie beebi ikka “valest soost” sündima, siis ega te teda ju sellepoolest vähem armasta. peaasi, et laps oleks terve ja perre oodatud.