Viimased klubitiirud sai tehtud tubli neliteist aastat tagasi ning siiani polnud miski sinna tagasi meelitada suutnud. Eks nüüdki kulus paras ports veenmistööd, et jalg tantsupõranda poole astuma hakkaks. Õnneks oli võimalus enne hirmsa asutuse külastust sõprade pool turvalises tsoonis kodukootud kartulisalatit süüa ja peeneid kokteile mekutada. Et mitte väga švipsi jääda, tõstsin kartulisalatit viis korda omale ette. Toimis tõesti, kuna peopaika jõudes olin kaine nagu tinasõdur.

Esimese šokina otsustas meie järel piletisabas seisev suvaline Raivo, et asub mu deiti kabistama. Vahetasime neiuga kohad ja suva - Raivo jätkas oma tegevust minu peal. Pärast mõõdukat märkust mees rahunes ning võisime pileteid lunastama asuda. Vaene turvamees pidi pea pilkases pimeduses sisenejate dokumente inspekteerima. Kus nüüd Tööinspektsiooni silmad on?

Järgmised üllatused liigitusid juba meeldivamate alla. Esimeses baaris teenindas vapustavalt kaunis tumedapäine naine. Pika arutluse peale jõudsime järeldusele, et baaridaam on äravahetamiseni sarnane Üheotsapiletist tuntud Klaudia Tiitsmaale. Värske avastuse järel tellisime mõned julgustavad kohvishoti-ringid. Kuna ärevus oli ilmselgelt liiga suur, siis shotid mõjusid pigem kainestavalt. Seltskonnas idanes kaunis idee tellida seda jooki, mida baaridaam parajasti teisele kliendile valmistas. Valas aga järjest viite erinevat kanget alkoholi ning uudishimu kokteili vastu kasvas vastupandamatuks. Long Island Iced Tea on selle põneva joogi nimi ning tinasõdurid tundsid end juba tunduvalt plastilisemana.

Ühel hetkel olin tantsupõrandal nii plastiline, et suutsin veidi oma jooki valada õhtu peaesineja preili Uusküla dekolteele. „Kuule, poiss!“ kõlas preili suust ja ma lihtsalt tardusin. Kogusin end kahe sekundiga ja haarasin elegantse liigutusega baariletilt portsu salvrätte. Kiired tupsutused dekolteel ja preili jäi tulemusega rahule. Mitte igaüks ei saa öelda, et on staari dekolteelt oma jooki ära tupsutada saanud.

Minu suureks meeleheaks olime valinud tantsukoha, kus vanusepiir ületab kahtekümmend ühte eluaastat ja riietuse nõue on pidulik. Enamik külastajaid olidki väljapeetud ja viisakad. Mõned blondid mimmud lendasid vahepeal küünarnukkidega selga, aga eks neil esines raskusi tasakaalu hoidmisega. Anname mimmudele andeks.

Usun, et peoõhtust teeb meeleoluka ajaveetmise just valitud seltskond. Igal juhul tasub panustada sõpradesse, kellega tantsima minnakse. Kohapealt mingite uute kahtlaste tutvuste sebimine pole siiani end õigustanud. Pidutseda võib, aga seda tasub teha mõistuse piires!