Kuigi Stiilipäevikusse laekub sooviavaldusi sadade viisi, ajab tihti segadusse soovijate välimus pildil ja tegelikkuses. Nii mõnigi kord on sooviavaldaja valinud endast kas parima või siis halvima pildi. Stilist Ženja Fokin ja Stiilipäeviku saatejuht Anu Saagim võtsid nõuks minna vaatama, kuidas inimesed ennast igapäevaselt riietavad.

Vaatepilt, mis avanes, ei olnud lohutav. Oma stiili poolest silma torkavaid inimesi oli vaid mõni, ülejäänud sulasid ühtlaseks halliks massiks. Stiilipäeviku moepatrull alustas tööd.

Tänane muutuja Marin jäi Stiilipäeviku moepatrullile vahele Ülemiste kaubanduskeskuses. Samal ajal kui moeinspektor Fokin tüdruku riidepoodi vedas, sõitis Anu neiu koju tema kappi läbi valgustama. Riiete valik kapis jäi väga tagasihoidlikuks. Tundub, et elukutse valik mõjutab ka maitset, sest raamatupidajaks õppiva Marini riided vastasid täpselt stereotüübile.

Neiu julgus karmi moepolitseiga kaasa minna ja koheselt muutus läbi teha andis märku, et särtsu on selles tüdrukus tegelikult rohkem.

Kliki pilt suuremaks / Foto: Sven Tupits / Fotogeen

Stilist Ženja viis Marini Yumi Londoni kleitide virrvarri nautima, juurde haarati põnevaid lisandeid Reservedist. Extra Style surmavad tikk-kontsad kroonisid kogu seda ilu.

Marin tunnistas, et Stiilipäevikusse tulemise mõte oli tal ka varem peast läbi lipsanud, seetõttu tuli otsus kiirelt. Päeva lõpuks ei pidanud ta pettuma. Neiu tunnistas “ma ei usu, et see olen mina”.