Kui jäätisevorme kodus pole, kasuta pabertopse, mida on mugav enne sööma hakkamist jäätise ümber ära koorida. Jäätisepulkadeks sobivad nii taaskasutuspulgad kui näiteks Tiimaris müüdavad ümmargused käsitööpulgad.

1. Kiivi-ananassi jäätis

1 terve ananass
6 kiivit
2 spl vedelat mett

Pane kõik ained blenderisse ja sega ühtlaseks massiks. Kalla segu vormidesse ja külmuta 12-24 tundi. Et jäätist vormist kätte saada, lase see korra sooja vee alt läbi.

2. Kirsimaius

Pool kilo kirsse
125 ml vett
50-70 gr suhkrut
3 spl värskelt pressitud laimimahla

Võta kirssidel kivid välja. Pane kõik ained kastmepannile ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kirsid on läbi küpsenud ja hästi pehmed, umbes 10-15 minutit. Lase segul jahtuda ja püreeri siis saumikseris või blenderis, kalla vormidesse ja külmuta.

3. Mõnus melon

Eemalda melonilt koor ja seemned, püreesta viljaliha (soovi korral võid lisada apelsini- või porgandimahla), külmuta ja naudi!

4. Jahutav arbuus

Püreeri arbuusi viljaliha ühe supilusikatäie laimimahla ja ühe supilusikatäie riivitud laimikoorega, kalla vormi, pane kolmeks-neljaks tunniks külma ja tunne palaval suvepäeval rõõmu värskest ja jahutavast mahlajääst!

5. Hommikusöögijäätis

4 keskmiselt küpset banaani
Hommikusöögihelbeid
Sinu lemmikjogurtit

Koori banaan, lõika ristipidi pooleks ja torka pulk sisse. Veereta banaani esmalt jogurtis, siis helvestes ja pane toidukilega kaetud alusele, aseta tunniks külmkappi. Siis on su tervislik ja maitsev hommikusöök valmis, aga kui soovid jäätist pikemalt säilitada, mässi nüüd banaanid toidukilesse ja tõsta kappi tagasi.

6. Maasika unelm

Püreesta maasikad sulle endale sobiva koguse ja lemmikmaitsega mahlaga, kalla vormidesse, külmuta ja vaata ja imesta, kui kiiresti need maiused järgmisel päeval külmikust kaovad!

7. Värvilised jogurtipulgad

Sega ühes anumas oma lemmikjogurt näiteks mustikamahlaga ja teises anumas mõne teist värvi mahlaga. Kalla esimene värviline kiht topsidesse ja lase natuke külmuda, seejärel lisa tavaline hele kiht jogurtit, külmuta veel ning siis vala peale teine värviline kiht. Ära unusta pulka sisse torkamast. Pane õhtul külma ja anna hommikul lastele.

8. Roheline rõõmustaja

Püreeri kooritud ja kividest puhastatud virsikud vähese vee, jogurti, laimimahla, mee ja banaaniga, kalla vormidesse ja pane külma. Enne täielikku külmumist torka pulgad ka sisse. Aineid lisa katse-eksituse meetodil endale sobivas koguses, et saada just see õige maitse.

9. Marja-kookose muhedik

Selle maiuse valmistamiseks võta võrdsetes kogustes mustikaid ja vaarikaid, natuke kookospiima ja vett, väheke õunamahla, paar supilusikatäit vedelat mett, kalla kõik ained blenderisse, püreeri, kalla topsidesse ja külmuta.

10. Mustikajää

Purusta mustikad, kurna ja jäta mahl alles. Sega oma lemmikjogurt vähese koguse piimaga, lisa natuke mustikatest välja pigistatud mahla, et segu muutuks helelillaks. Kalla segu vormidesse. Lisa mustikatest välja pressitud mahl ja sega kahvliga nii, et moodustuks lilla-valge virvarr. Pulk sisse, jäätised külma ja järgmisel päeval head isu!