Kirjutan ka siis oma mõnusast suvest mõned hetked siia. Suvi on imeline aeg mõnusalt aja veetmiseks. Miks mitte siis näiteks mõned asjad kokku pakkida ja teha midagi, mida talvel ei saa? Nii minagi siis planeerisin oma sõpradega matkama minna. Pakkisime telgid ja asjad kokku ja suundusime matkama, kuigi ise veel ei teadnud, kuhu täpsemalt. Ja selle juures oli mõnus see, et see oli ka nagu kergelt meie pisikese Eesti avastamine. Avastasime palju ilusaid kohti, aga kahjuks kuna meie polnud ainsad kes planeerisid sellist ajaveetmist siis enamus RMK puhkekohad olid juba teiste inimeste poolt hõivatud. Lõpuks otsustasime minna vanasse tuttavasse kohta ja kõik olid rahul. Mõnus on üle pika aja näiteks panna telki kokku ja seda tehes avastada, et koos kalli inimesega selliseid tegevusi tehes on see üsna lõbus.

Sõprade jaoks oli see matkamine pigem alkoholiga lõbutsemine kuskil, kus on ainult sõbrad ja kedagi see ei häiri. Peale mõnusat õhtut oli tore värskes õhus ärgata ja minna näiteks ujuma, mis oli vägagi karastav. Grill-liha täitis mõnusalt kõhu ja mis oleks parem kui mitte hea seltskond, mis muutiski selle nädalavahetuse parimaks.

Järgmisel päeval aga avastasime, et teisel pool järve on ilus saunamajake ja kuna enamus eestlasi meist on väga uudishimulikud, siis läksime meiegi sinna natuke uurima ja vaatama, et mis see endast kujutab. Sinna jõudes avastasime, et kohta saab õhtuks rentida ja kambapeale oli see hind vägagi soodne. Pakkisime kiirelt telgid kokku ja sõitsime teisele poole järve. Tore majahoidja tutvustas meile seda pisikest majakest ja soovis ilusat õhtut. Majakeses ringi vaadates avastasime külalisteraamatu,  kus iga külastajate grupp kirjutas sisse need ilusad hetked, mis nad seal veetsid ja milliste tegevustega ja mis neile kõige rohkem koha juures meeldis. Raamatut lugedes oli näha, et kriitikat seal polnud kasutatud. Kütsime sauna meeldivalt kuumaks ja imetlesime ümbrust. Pärast kuuma sauna oli mõnus jahutada ennast jahedas järves. Väga meeldiv on teada, et selliseid ilusaid kohti on meil siis ikka päris palju, kus on toredad inimesed, kes muudavad õhtu ja olemise suurepäraseks. Pidu kestis meil ikka varajaste hommikutundideni. Peale pikka puhkamist koristasime enda järel ümbruse ja pakkisime oma kotid kokku ja asusime oma tavalise rutiini juurde tagasi.
Kindlasti tahaksin selliseid erilisi tegevusi ette võtta, mis annavad ilusaid kogemusi ja häid mälestusi. Miks siis mitte avastada meie ilusat Eestimaad ja veeta paar ilusat päeva värskes õhus?