Jogurtikook rabarberikompotiga

3 topsi Farmi kreeka jogurit

1 vaniljekaun

5 spl suhkrut

rabarberit

suhkrut

See suvine kook valmib peaaegu ise, ainult kokkusegamise vaev. Tulemuseks on tõeliselt kreemine külm kook, mis ideaalselt suvist sünnipäeva lõpetab. Põhjata kook on iga magusasõbra unistus, kõrvale sobib hästi hapu rabarberikompott, maasikad või punase sõstra hapukas toormoos.

Sega  kokku kreeka jogurt, suhkur ja vaniljekaunast saadud seemned. Kalla kahekordse marliga vooderdatud tihedale sõelale. Voldi ülemised marli ääred jogurti peale ja aseta raskuseks peale taldrik. Lase 48 tundi külmkapis kausi kohal nõrguda, vahepeal vala põhjast vedelikku ära.

Rabarberikompoti valmistamiseks tükelda rabarber, koorida pole vaja. Kuumuta suhkru ja vähese veega potis 10 minutit. Lase jahtuda.

Serveerimiseks tõsta jogurtikook kandikule ja  paku kõrvale rabarberikompotti.


Jogurti-maasika vaagen

1 tops Farmi kreeka jogurtit

100 ml vahukoort

2 spl suhkrut

1 pakk klassikalisi küpsiseid

500 grammi maasikaid

Laenatud ideena Inglise kuulsalt Eton messilt, on see suvine magustoit siiski läbinisti Eesti suvi ja nostalgia. Koorene-siidine kaste koos küpsistega meenutab vanakooli magustoitu lapsepõlvest, kus klassikalisi kandilisi küpsiseid piima sisse pudistatud sai. Maasikad ja koor aga on puhas klassika. Kokku saab nii lihtsaks magustoiduks kui sünnipäevalaua täienduseks sobiva küllusliku vaagna.

Vahusta koor suhkruga ja sega kokku kreeka jogurtiga — saad hästi kreemise, kuid õhulise kastme.

Tükelda maasikad kandikule, pudista peale küpsised ja lisa kaste. Kaunista mündiga ning serveeri.