Põhjala pruulikoja õllerestorani ameeriklannast kondiitri Hannah Hintliani sõnul ei pea retseptid olema keerulised ja udupeened selleks, et olla põnevad.

Klassikalise prantsuse koolituse saanud Hannah valmistab Põhjala jäätist lihtsatest naturaalsetest koostisainetest nagu piim, koor, suhkur ja munakollane. “Käsitööjäätise valmistamine on kogu tiimile lõbus ja loov ettevõtmine, mis võimaldab erinevate maitsetega lõputult katsetada,” räägib Thomas Kelleri restoranis Bouchon (Los Angeles) ja kolme Michelini tähega pärjatud restoranis Quince (San Francisco) kogemusi omandanud Hintlian.

Õlleujuk (beer float)

Tumeda õlle sisse jäätise uputamine on eriti populaarne Hannahi kodumaal Ameerikas, kus “beer float” on lausa kultuslikus staatuses ja kummalisel kombel see lausa burgeri kõrvale. Hannahi sõnul toob just jäätis tumeda õlle magususe eriti hästi esile, aga alkoholivaba variandina sobib kasutada kokakoolat või kalja.

  • 1 klaas tumedat õlut (nt Põhjala Must Kuld)
  • 1 pall vanillijäätist


Uputa vanillijäätis külma õlle sisse, oota paar minutit kuni jäätis veidi sulab ja naudi.

Jäätisevõileib

Millegi maitsva valmistamiseks piisab headest komponentidest — head jäätist ja maitsvaid küpsiseid kasutades ei saa eksida. Koduste jäätisevõileibade valmistamisel on lõputult erinevaid variante, seega põnevat katsetamist!

  • 2 küpsist
  • 1 pall jäätist

Pane toatemperatuuril veidi pehmenenud jäätis kahe küpsise vahele ja vajuta küpsised õrnalt kokku kuni jäätis ulatub küpsise äärteni. Söö kohe või hoia serveerimiseni sügavkülmas.

Põhjamaade kõige kaasaegsem väikepruulikoda Põhjala, kes on tuntud oma tugevamaitseliste õllede poolest, alustas oma õllerestoranis käsitööjäätise tootmist. Hetkel on jäätisevalikus vanilli-, šokolaadi-, soolakaramelli-, kookose-, mango-, maasika- ning muidugi ka õllemaitseline jäätis, millele on lisatud siirupiks keedetud tumedat õlut Must Kuld.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.