1. Kui armunud teineteisele otsa vaatavad, hakkavad nende südamed ühes rütmis lööma

Kui inimesed, kelle vahel on romantiline side, vaatavad teineteisele umbes kolm minutit silma, lähevad nende südamelöögid sünkrooni.

2. Atraktiivne nägu vs ilus keha

Teadlased väidavad, et kui eesmärgiks on üheöösuhe, saab ilus keha olulisemaks kui kaunis nägu — ja vastupidi: kui sihiks on püsisuhe, loeb rohkem kaunis näolapp kui vormis keha.

3. Murtud süda pole vaid kujund

Ängistavad sündmused nagu lahkuminek, reetmine ning kallimast eemalolek, võivad põhjustada südamepiirkonnas füüsilist valu; sügav emotsionaalne rahulolematus paneb aju vabastama teatud kemikaale, mis nõrgendavad südant, tuues kaasa hingamisraskusi ja valusid rinnapiirkonnas.

4. Suvesuhe jalust mind lõi…

Facebook viis aastatel 2010-2011 läbi uuringu, milles võeti vaatluse alla kasutajate suhtestaatus — selgus, et maist augustini vallandus suure üksteiseleidmise asemel hoopis võimas lahkuminekutelaine.

5. Vastandid tõmbuvad, aga…

Paarid, mille osapooled on iseloomult liiga sarnased või vastupidi, liiga erinevad, ei pea pikalt vastu, sest neil pole teineteiselt miskit uut õppida; kui aga asi puudutab välimust, on lood teised — nimelt on meile reeglina atraktiivsed inimesed, kellel on meiega sarnased näojooned, juuksetoon, kopsumaht või (üllatus!) kõrvalesta pikkus.

Refereeritud artikli täisteksti leiad ajakirja Anne&Stiil juulikuu numbrist.