29.03.2010, 15:47
TEE ISE: suhkruristiga pühadesaiake
FOTO:
Lihavõttepühad on aeg maiustamiseks. Üks oluline maiusroog valmib ahjus ja selles peab kohe kindlasti olema rosinaid. Nii nagu Joosep Tootsile meeldiks - kohe palju. Järgnev retsept ja video pakuvad sulle võimaluse saada kerge vaevaga midagi eriti maitsvat pühadelauale.
16 pühadesaiakest kuivpärmiga
50 gr võid
1 apelsin (kasuta ära kõik osad)
175 ml piima
400 gr jahu
50 gr suhkrut
450 gr kuivatatud puuvilju või pelgalt rosinaid
7 gr kuivpärmi
2 tl kaneeli ja kardemoni segu
pisut soola
2 muna
Suhkruristi jaoks vajad 1,5 klaasi tuhkusuhkrut, 4 tl apelsinimahla ja 1,4 tl apelsini riivitud koort: