1. Kasuta gridline sõrestikku
See on lihtsaim ja parim moodus oma piltide tasakaalustamiseks. Sedapuhku tuletame meelde
"rule of thirds" - fotograafias tuntud kompositsiooni põhimõtet, mis jagab ekraani kolmeks (nii vertikaalselt, kui horisontaalselt). Teooriale tuginedes on foto paremini tasakaalus, kui asetad foto olulisemad osad keskpaigutusse.
Kuidas?
iPhone: Mine menüüs "Settings," sektorisse ja vali "Photos & Camera," ja lülita "Grid" sisse.

2. Keskendu ühele objektile
Paljud väga head fotod keskenduvad VAID ühele kesksele objektile. See võimaldab keskenduda kompositsioonile. Osade fotograafide sõnul ei tohiks see objekt täita tervet foto vaadet, 2/3 peaks olema pigem põhiobjekti toetav taust.
Kui su kaamera võimaldab, siis ära unusta objekti fokusseerida (see peaks käima lihtsalt, puuduta sõrmega õrnalt ekraani).
Trikk: Kui oled foto teinud, siis võimaldab su nutitelefon lisada erinevaid filtreid, mis objekti veelgi enam kirgastavad, muudavad kontrastsust jpm. Uuri oma telefoni poolt pakutavaid võimalusi.

3. Otsi erinevaid vaatenurki
Ainulaadsed, erilised ja täiesti ootamatud vaatenurgad teevad foto silmapaistvaks ja meeldejäävaks. Sedasi saad luua erinevaid illusioone sügavusest, kõrgusest. Ühtlasi on võimalik objekte esile tõsta.
4. Mängi peegeldustega
On ju romantiline ja huvitav vaadata, kuidas vesi peegeldab taevast - see köidab meid. Otsi peegeldusi enda ümber - neid on palju: järved, meri, peeglid, päikeseprillid, joogiklaasid jpm.
5. Otsi sümmeetriat
Olgu Su tuba kuitahes sassis - me kõik naudime sümmeetriat ja korda ning see haarab meie silmi. Sümmeetriline foto erineb peegeldustest, kuna seda leidub igal pool meie ümber. Selleks, et kõik oleks ideaalne, kasuta kindlasti grid-i.
Allikas: Eric Christian

6. Märka kordusi
Korduvad mustrid ja elemendid on meile alati meeldivad ning loovad tugeva visuaali. Kasvõi lihtne kordus põrandamustrist on meeldiv ja köitev.

7. Blocki värve
Mine hulluks ja mängi veidi värvidega! On ju lahe, kui terve foto on must-valge ning üks element on siis erksa tooniga? Hea tulemuse saavutamiseks pole tingimata vajalik Photoshopi olemasolu - piisab headest app-idest: Touch Color (app, mis muudab Su foto must-valgeks ja lubab detaile värviliseks värvida).

8. Väldi suurendamist (zoom)
Foto tegemisel väldi suurendamist, kuna seeläbi võib kannatada Sinu foto kvaliteet ning see muutub piksliliseks ja uduseks.

9. Püüa detaile
Lahe-lahe-lahe, kui oskad märgata igapäevaseid väikeseid detaile enda ümber. Kasvõi kõige lihtsam päikeses sillerdav ämblikuvõrk võib luua nädala parima foto. Jälgi huvitavaid tekstuure.
Trikk: Kasuta teravust lisavat tööriista "sharpen", millega Su nutiseade kindlasti varustatud on.

10. Märka loomulikku valgust ja kasuta seda oskuslikult
Kui sa ei oska välku oskuslikult kasutada, siis ära kasuta seda üldse! Õpi ära kasutama naturaalset valgust, mida võid leida igalt poolt enda ümber. Mängi varjudega, loo siluette ning kasuta ära tänavalt langevat valgust. Mängumaa on lai.
Trikk: Peale foto tegemist, kasuta tööriista nimega "Exposure" ja vaata, kas see teeb foto väheke erksamaks.
11. Loo abstraktsust
Pildista detaili asetust mingis kogumis - luues unikaalne eelis tavaliste objektide ees. Saad seda teha lihtsalt - tavalist fotot oskuslikult lõigates saad lähivõtte, mis on hoopis üllatavama ilmega.

12. Leia endale modell
Meid paeluvad fotod, millega oskame end samastada. Olgu see siis lihtsalt sümpaatne inimene või tuttavlik auto, mille najal seistakse. Soovitan teha mitu-mitu fotot, et hiljem oleks hea valida sobivaim, millel poleks silmad kinni või millel pole tuul seelikuäärt liialt kõrgele kergitanud.

13. Ära ole igav!
Julge eristuda ja tee pilte ka kõige eriskummalisematest asjadest - teinekord võib see olla kasvõi lihtne smuuti, mis kukkus eriti hästi välja või miskit hoopis muud.

14. Ole humoorikas!
See punkt haakub veidi ka eelmisega - märka nalja enda ümber ja jäädvusta see. Lisa vunki juurde mõne laheda efektiga ja oledki oma staar-üllitise valmis saanud!