Menüüs on terav seapraad pähklitega, lisandiks nuudlid, austerservikud ja hiina kapsas. Märt sai selle retsepti Delfi bossilt David Cauthrey’lt. Davidile õpetas selle korea delikatessroa valmistamist Laose emigrant Vanni Pau, kes saabus Kanadasse koos oma nelja lapsega 1980ndate alguses.

Nüüdseks on Vanni Paul aasia toidu restoranide kett kogu Lõuna-Ontario piirkonnas.

Terav seapraad pähklitega

Koostisained:

  • viilutatud sealiha
  • pähklid
  • meresool
  • chilikaste
  • 2 muna
  • pakk austerservikuid
  • roheline sibul
  • hiina kapsas
  • riisinuudlid
  • seesamiõli

Nõud ja anumad:

  • Wok-pann või suur praepann
  • Suur sügav pott nuudlite keetmiseks
  • 22 cm nuga
  • lõikelaud

Juhised:

    Nuudlid

  • Lase 2/3 potti vett täis ja aseta vihasele tulele Lase vesi keema, lisa sool ja pisut seesamiõli

  • Pane nuudlid keevasse vette ja keeda pehmeks

  • Kalla vesi nuudlitelt. Vala potti seesamiõli ja pane nuudlid tagasi potti. Sega neid kuni kõik nuudlid on kaetud õliga. Pane potile kaas peale, et need püsiks soojad.

    Sealiha

  • Peenesta peotäis pähkleid pipraterasuuruseks
  • Lisa munad ja mikserda kuni kõik on segatud
  • Pane pähkli-muna segu suurde kaussi ja lisa sealiha. Sega nii et liha oleks kaetud pähkli-muna seguga
  • Vala 30 ml seesamiõli wok-pannile ja anna itsi, kuni säriseb
  • Lisa 10-20 ml chilikastet ja sega kiirete liigutustega ca 30 sek
  • Pruunista austerservikud wok-pannil
  • Lisa sealiha pähkli-muna segule ja pruunista
  • Lisa peenestatud hiinakapsas ning prae paar minutit
  • Lisa nuudlid pannile ja sega, kuni kõik on hästi segunenud

Serveeri kaussidest ja garneeri hakitud rohelise sibula ja sidruniviiluga.

Sobivad joogid:
Sake
Korea õlu
Kuiv prantsuse valge vein
Coca cola
Mangomahl
Jääkülm Vodka Martini