Tervislik GRILL-RETSEPT, mis toetab kaalulangust ja maitseb väga hästi!
Vaja läheb:
500g sea kaelakarbonaad
0,5tl meresool
1tl kuivatatud till
1tl paprikapulber
1tl Santa Maria Chilli Explosion
1tl must pipar
1tl kuivatatud koriander
1 küüslauguküüs
2sl küpsetamiseks sobilik oliivõli
ananass
kirsstomat
sibul
suvikõrvits
tomatipasta
Kuidas valmistada?
Foto: Erik Orgu
Sega maitseained ja õli ning määri saadud segu sealihale. Jäta liha umbes 15 minutiks seisma, et maitsed saaksid imenduda. Küpseta ahjus grill-režiimil või elaval tulel umbes 10 minutit, et liha on saavutaks soovitud küpsuse.
Köögivilja varraste tegemist võta endale meelepärased puu- ja köögiviljad.
Selles retseptis kasutasin värsket ananassi, mis sisaldab seedimist soodustavaid kiudaineid ning kiirendab ainevahetust. Tomatis oleva lükopeeni sisaldus mitmekordistub kergel kuumutamisel ning see vähendab südame- ja veresoonkonna haiguste riski. Sibul tugevndab immuunsüsteemi ja maitseb grillitult imehästi. Suvikõrvits sisaldab suures koguses A- ja C-vitamiini ning parandab seedimist.
Tükelda puu- ja köögiviljad paraja suurusega kuubikuteks, et saaksid need puidust varda otsa lükata. Pane kokku endale sobiv kombinatsioon ning grilli ahjus või elaval tulel umbes 5 minutit, et tomat muutuks pehmemaks.
Serveeri liha koos varrastega ning soovi korral kasuta kastmeks tomatipüreed, millele lisa veidi musta pipart ja meresoola.
Head isu!
Allikas: Erikorgu.ee