Vaja läheb:

500g sea kaelakarbonaad

0,5tl meresool

1tl kuivatatud till

1tl paprikapulber

1tl Santa Maria Chilli Explosion

1tl must pipar

1tl kuivatatud koriander

1 küüslauguküüs

2sl küpsetamiseks sobilik oliivõli

ananass

kirsstomat

sibul

suvikõrvits

tomatipasta

Kuidas valmistada?


Foto: Erik Orgu

Sega maitseained ja õli ning määri saadud segu sealihale. Jäta liha umbes 15 minutiks seisma, et maitsed saaksid imenduda. Küpseta ahjus grill-režiimil või elaval tulel umbes 10 minutit, et liha on saavutaks soovitud küpsuse.

Köögivilja varraste tegemist võta endale meelepärased puu- ja köögiviljad.

Selles retseptis kasutasin värsket ananassi, mis sisaldab seedimist soodustavaid kiudaineid ning kiirendab ainevahetust. Tomatis oleva lükopeeni sisaldus mitmekordistub kergel kuumutamisel ning see vähendab südame- ja veresoonkonna haiguste riski. Sibul tugevndab immuunsüsteemi ja maitseb grillitult imehästi. Suvikõrvits sisaldab suures koguses A- ja C-vitamiini ning parandab seedimist.

Tükelda puu- ja köögiviljad paraja suurusega kuubikuteks, et saaksid need puidust varda otsa lükata. Pane kokku endale sobiv kombinatsioon ning grilli ahjus või elaval tulel umbes 5 minutit, et tomat muutuks pehmemaks.

Serveeri liha koos varrastega ning soovi korral kasuta kastmeks tomatipüreed, millele lisa veidi musta pipart ja meresoola.

Head isu!

Allikas: Erikorgu.ee