Õlu annab lihale juurde lisaks mõnusalt mõrkja humalamaitse ning aroomi, mis aga ei muutu domineerivaks, vaid pigem täiustab roast saadavat maitsebuketti. Et õlle maitse šašlõkis väga tugevaks ei muutuks, on soovitav kasutada mahedama maitsega heledat õlut, mis ei hakka šašlõki juures domineerima. Seetõttu peaks grillpala sobima nii klassikalise äädikamarinaadi armastajatele kui ka neile, kes otsivad erilisi maitseelamusi. Lisaks õllele on marinaadi lisatud maitseks sibulat, küüslauku, soola, pipart ja vürtsi.

Õllešašlõkk neljale

Vaja läheb:

  • 500 g seakaelakarbonaadi
  • 200 ml heledat õlut (nt A. Le Coq Premium)
  • 100 ml vett
  • 1 tl musta pipart
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl vürtsi ehk lõhnapipart
  • sibulat vastavalt soovile
  • 1-2 küüslauguküünt
  • Rosmariini, peterselli või tüümiani.

1. SAMM

Lõika kaelakarbonaadist 3 cm laiused lõigud. Lõika lõigud omakorda pikkupidi pooleks ning kahest ribast veelkord 3cm läbimõõduga ühesuurused kuubikud ja aseta need kaussi.

2. SAMM

Lahusta 100 ml vees sool, pipar ja vürts ning sega ühtlaseks. 

3. SAMM

Kalla klaasi 200 ml heledat õlut ning vala see eelnevalt kokku segatud vee ja maitseainesegule juurde.

4. SAMM

Kuni õlu marinaadis “rahuneb” viiluta sibulast ja küüslaugust õhukesed rattad ning lisa need kausis olevatele lihatükkidele peale.

5. SAMM

Võta eelnevalt valmis segatud marinaad ning vala lihale ja sibula- ja küüslaugu viiludele peale. Sega kõik korralikult kätega läbi.

6. SAMM

Lisa värske rosmariini oksad (võid asendada ka tüümiani või peterselliga) ning jäta šašlõkk 1-2 päevaks külmkappi maitsestuma.

7. SAMM

Grillimise päeval aja šašlõkitükid vardasse ning küpseta varrast kuumal grillil igast küljest umbes 20 minutit. Serveeri lihtsa tomati-kurgi salatiga, et taldrikul oleks domineerivaks ikka šašlõkk ise!