Tomatid, tomatimahl, tomatipasta ja ketšup sisaldavad karotenoidide rühma kuuluvat punase värvusega lükopeeni. Lükopeen on üks võimsamaid antioksüdante, mille antioksüdantsed omadused ületavad β-karoteeni omi kahe ja A vitamiini omi isegi 10 korda. Tomatitoodetest omastab inimorganism lükopeeni paremini kui toorest tomatist, kuid see ei tähenda, et peaksime sööma palju ketšupit, pigem juua tomatimahla.

On leitud, et inimesed, kelle veri sisaldab vähe lükopeeni, haigestuvad sageli südame-veresoonkonna haigustesse, suur lükopeeni sisaldus aga kaitseb südant. Kümmet Euroopa maad hõlmav uurimus näitas, et südant kaitsev toime oli ainult lükopeenil, mitte aga β-karoteenil. Kliinilised uuringud on tõestanud, et lükopeenirikas toit parandab ka südame verevarustust ja vähendab südamehaiguste riski. Seega sobib tomatimahl kõigile, alates kestvusalade sportlastest kuni suure südamehaiguse riskiga inimesteni.
Tomatimahlale on omistatud ka pohmelli leevendavaid omadusi. Õllesõbrad võiksid aga vahelduseks proovida Kanadas ja Mehhikos populaarseid tomatimahla ja õlle segusid, millest tuntumad on vist Calgary-Red-Eye.

Naistekas on mahlakuu meediapartner. Kõik tekstid on kirjutatudMahlanõukogu liikmete poolt ega väljenda toimetuse ajakirjanduslikkeeelistusi.